Muziek,Ouderdom en Dementie

Muziek kan je naaste rust geven als ze geïrriteerd is, activeren als ze passief is en vrolijk maken als ze verdrietig is. 
Het roept herinneringen op waarvan je dacht: die is ze voorgoed kwijt. 
Als het je lukt om de juiste toon te vinden, voegt muziek iets moois toe aan de kwaliteit van haar leven.
In woonvoorzieningen kan muziek worden gebruikt in de behandeling van je naaste met dementie. 
Muziek is een adequaat middel om mensen die volledig in zichzelf zijn gekeerd, weer ‘wakker’ te maken. Soms voor een kort moment, soms voor langer. 

Het geneest de dementie niet en vertraagt ook het aftakelingsproces niet, maar verhoogt wel de kwaliteit van leven doordat je naaste plezier heeft, alert is en geniet van de muziek. 

Daarom komt SeniorenRadio ook naar u toe met iemand die meer dan 40 jaar ervaring heeft met het draaien van muziek en 20 jaar ervaring in het draaien van muziek in woon zorg centra's, 
verenigingen en een soort gelijke centra,s 

Een aangepaste geluidinstallatie en duizenden plaat titels hebben wij natuurlijk bij ons. 

Denk breed bij muziek. Het gaat niet alleen om populaire radiomuziek, maar ook om liederen die thuis werden gezongen, uit de (geboorte)streek komen 

Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. 

Ook blijkt uit onderzoek dat muziek voor mensen met de ziekte van Alzheimer effectief is in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand en in het verminderen van gedragsproblemen.
En kan er gedanst worden dan is het dubbel op want dansen is de beste vorm van bewegen en plezier hebben